Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

header

2 december 2011 - Com nu met Sangh

Weihnachtsoratorium van J.S. Bach door COV Com nu met sangh
 
Op vrijdag 2 december geeft de Christelijke Oratoriumvereniging Com nu met Sangh een concert van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, cantates 1, 3, 5 en 6. Het koor wordt begeleid door RBO Sinfonia en staat onder leiding van dirigent Henk Gijzen.
 
J.S. Bach geldt als de belangrijkste vertegenwoordiger van de barok. Zijn bekende Weihnachtsoratorium componeerde hij in 1734 als een cyclus van zes cantates voor de zes belangrijkste hoogtijdagen tussen Kerstmis en Driekoningen. Hij stelde zich een uitvoering voor waarbij iedere cantate op de door hem aangegeven feestdag zou klinken. De eerste drie cantates gaan over Christus’ geboorte en de herders, de daaropvolgende over de komst van de drie koningen. De teksten passen prachtig op de muziek en vormen samen een hechte eenheid.
 
Solisten zijn Caroline Stam - sopraan, Lester Lardenoye - countertenor, Frank Fritschy - tenor en Robbert Muuse - bariton. Anton Doornhein bespeelt het kistorgel. Aanvang 20.00 uur in de Julianakerk, Julianalaan 6 te Sassenheim. Toegangsprijs 20 euro en jongeren tot 16 jaar 10 euro. Verkoop via koorleden of Primera van der Lans, Hoofdstraat 208, telefoon 0252 211756, Sassenheim. Informatie: www.comnumetsangh.nl.